But they had a particularly low ash content and a high calorific value . लेकिन इसमें राख का तत्व कम था और ऊष्मीयता अधिक .
2.
Its sugar content is slightly less and ash content more than in human milk . बकरी के दूध में शर्करा कुछ कम और भस्मांश मनुष्य के दूध से कुछ अधिक होता है .
3.
Ash content averaged between 10 and 30 per cent compared with just 3 per cent in England . राख के तत्व का औसत 10 से 30 प्रतिशत तक था जबकि इंगलिश कोयले में 3 प्रतिशत .
4.
With , the ash content in some cases reaching up to 30 per cent , it was obvious that “ one wagon out of every three was carrying rubbish ” . कुछ मामलों में राख तत्व का 30 प्रतिशत तक आ जाना इस बात का प्रमाण था कि तीन में से एक वैगन रद्दी माल ढो रही थी .
5.
A committee set up in 1953 underscored the great benefits of washing coal , even if it meant reducing the ash content only by 5 per cent . सन् 1953 में स्थापित एक कमेटी ने धोये गये कोयले के लाभों को महत्वहीन बताया चाहे इससे राख तत्व 5 प्रतिशत ही कम हो जाये .